Network Menu

Sommarhälsning från Linda

Hej allihopa!

Jag har nu varit ordförande i ca 2 månader och hunnit med några ASOC möten och styrelsemöten för SWEA KL. Jag  kan säga att det är mycket att lära om SWEA. En sak som är tydlig det är hur viktig SWEA är och vilken uppgift SWEA fyller. Detta är väldigt tydligt nu i spåren av Covid. Jag är glad att jag har fått förtroendet att vara ordförande för SWEA här i KL. Jag ser fram emot allt roligt vi ska ha under året och att fortsätta vårt viktiga donationsarbete.

Jag vill passa på att tacka Teresé för allt det fantastiska arbete som hon lagt ner i SWEA KL, både som ordförande och vice ordförande. Du har varit fantastisk och din energi och ditt engagemang är något som vi kommer att sakna. Tack och lov att du är kvar ett tag till och kör dina finurliga Quiz.

Tänk vad tiden går fort. Det är redan mitten på maj. Flera av oss planerar för resa till Sverige under sommaren. Denna planering skiljer sig dock från tidigare år, då det bara varit att boka biljetter och vips är vi på väg till Sverige. I år måste vi ansöka för att veta att vi kan komma tillbaka till KL, 2 veckor karantän måste också avklaras innan vi kan röra oss fritt i KL när vi kommer tillbaka. Vi går också in i MCO 3.0. Längtan till Sverige är större än någonsin. Många kunde inte åka till Sverige förra sommaren och har inte kunnat träffa sina nära och kära på över ett år. Det har varit ett påfrestande år, ett år där glädjen att kunna träffas och förhoppning om att Covid ska ta slut har avlöst varandra. Det är vid dessa tillfällen jag är så glad att vara en del av Swea. Jag vill tacka alla fina Sweor för att ni finns och är glad över hur vi har kunnat stötta varandra och ha roligt tillsammans trots MCO. Det är kul att aktiviteter har kunnat genomföras via zoom, då de fysiska träffarna inte kunnat genomföras.

Antalet sweor i KL har krympt de senaste åren och vi vet att fler kommer att lämna oss under den närmsta tiden. Detta gör att vi i styrelsen måste tänka om när det gäller hur vi ska arbeta. Trots färre medlemmar vill vi fortfarande kunna erbjuda massa roliga aktiviteter. För att vi ska kunna fortsätta ha kul tillsammans tänker vi att, vi alla ska hjälpas åt, ju fler dessto roligare heter det ju. Vi tänker därför att vi ska vända oss till alla fina medlemmar och be om hjälp.  Att när det tex är dags för en lunch eller fika kommer någon ur programguppen ringa upp en medlem som får ta hand om val av restaurang och bokning. På detta sätt får alla medlemmar möjlighet att välja vart vi ska gå.  Alla medlemmar är självklart välkomna att höra av sig till programgruppen och komma med förslag på roliga saker som vi kan göra tillsammans. Om vi alla hjälps åt kommer vi kunna göra flera saker.

Under sommaren är det som vanligt lite färre aktiviteter inplanerade. På grund av MCO 3.0 har vi fått ställa in kaffemorgon i maj, sommarfest/nationaldagsfika etc. Förra sommaren gjordes spontanfika på Kenny Hill och det är något som kommer att ske även under denna sommar för de som stannar kvar i KL.

Jag önska alla, både de som är kvar i KL eller åker till Sverige i sommar en underbar och trevlig sommar.

Linda

 

 

, ,