Network Menu

Project Our Malaysia

Idag, 7 juli,  har SWEAs donationsgrupp haft kickoff med ett gäng sy-glada tjejer. När Our Malaysias eldsjäl Charlotte Ashton nu lämnat KL så har vi andra fått ta vid, med den glädjen! I och med dagens kickoff så har vi välkomnat flera tjejer till projektet som vill lära sig att sy. Under förmiddagen bekantade vi oss med varandra men framförallt med symaskinerna. Det blev många provlappar med raksöm men också en och annan liten väska för de som ville prova att klippa ut tyg och sy något ”på riktigt”. Tack vare donationen till Our Malaysia kan nu flera tjejer få tillgång till symaskiner och sy produkter som sedan ska säljas och ge en inkomst till familjerna. Vi ser fram emot att träffas veckovis framöver och sy tillsammans!

 

Idag, 12 mars, träffades donationsarbetsgruppen hos Charlotte Ashton för att planera våra 2 workshops senare i vår med projekt Our Malaysia. God frukost, supertrevligt och massa energi och idéer! Tack Charlotte och alla andra!

Samtidigt som vi brainstormade kring hur våra workshops skulle kunna se ut lärde vi oss också hur våra nya Husqvarna maskiner fungerar. Att maskinerna har en finess där tråden träds automatisk visade sig bli förmiddagens största utmaning😂

Nästa gång arbetsgruppen ses ska vi bla testa fler maskiner och provsy några produkter. Ni som vill vara med och bidra är varmt välkomna.

Marita Viksten